Homeopatia

Homeopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, jolla hoidetaan sairasta ihmistä kokonaisuutena eikä vain hänen yksittäistä oirettaan. Oire ei ole sairaus vaan merkki siitä, että kaikki ei ole kunnossa. Homeopatian avulla pyritään palauttamaan tasapaino, homeostaasi niin fyysisellä kuin emotionaalisella (tunne) tai mentaalisella (mieli) tasolla.

Päämääränä on saada kehon omat mekanismit toimimaan parantavasti, elimistö pyrkii luonnollisesti aina terveeseen tilaan. Homeopatia ei koskaan pyri tukahduttamaan itse oireita tai tuhoamaan taudinaiheuttajia tai ihmisen soluja ja kudoksia. Homeopatia ei myöskään korvaa puuttuvia hivenaineita tai hormoneja.

Homeopaattisen valmisteen tavoitteena on lujittaa ihmisen luontaista puolustusjärjestelmää. Yksilöllisestä hoitoperiaatteesta johtuu, että samannimistä sairautta potevat henkilöt voivat saada täysin eri valmisteen. Taudin nimi ei ole tärkeää, vaan oireiden kokonaisuus miten tilanne henkilöllä ilmenee ottaen huomioon jokaisen tason.

Paranemisprosessiin kuluva aika on yksilöllinen, pitkään kestänyt vaiva tarvitsee pidemmän ajan parantuakseen, tarvitaankin kärsivällisyyttä hoidon eri vaiheissa. Hoidon aikana ilmaantuvat muutokset kannattaa huomioida, myös mielialat. Paranemisen suunta on sisältä ulospäin, esim. elimistön saatettua puhdistumisprosessi käyntiin se saattaa näkyä iholla.

Similia Similibus Curentur – Samanlainen parannettakoon samanlaisella

Saksalainen lääkäri Samuel Hahneman (1755-1843) löysi uudelleen vanhan kreikkalaisen hoitoperiaatteen (sana homeopatia tulee Kreikan kielen sanoista Homoios ”samanlainen” ja Pathos ”tauti”). Jo Hippokrates (460-375 ekr.) mainitsee samankaltaisuus periaatteen. Hahneman kehitti sen kuitenkin täsmällisen johdonmukaiseksi hoitojärjestelmäksi. Monet työtoverit ja seuraajat ovat täydentäneet hänen työtään.Nykyään homeopatialla on tärkeä asema maailmanlaajuisesti, useissa maissa myös lääkärit opiskelevat homeopatiaa ja käyttävät sitä täydentävänä hoitomuotona työssään.

Homeopaattiset valmisteet ovat peräisin luonnossa esiintyvistä mineraaleista, kasvi- ja eläinkunnan tuotteista.

 Ei sivuvaikutuksia, ei oireiden tukahduttamista, ei lääkeriippuvuutta, ei eläinkokeita.